bara en massa trevligheter

Paus!

Kategori: Allmänt

Livet rullar på och jag känner mig mer hemma här än någonsin. Dock är livet som bachelorgraduate väldigt stressigt, och inatt drömde jag saker som jag brukade drömma förr, när jag var alldeles för stressad och rädd att förlora kontrollen. (Ja, jag tror delvis på drömtydning) Dessa drömmar är äckligt verklighetsförankrade och handlar mer eller mindre om att jag tappar alla mina tänder, vilket ofta motsvarar personlig osäkerhet och stress i verkliga livet.
 
Jämt när jag känner att det blir lite för mycket för att orka med så tänker jag på Julius och vad vi ska hitta på när jag flyttar hem igen. Vart vi ska bo, hur vi ska bo, vart vi ska resa och hur vi ska fira jul ihop. Sånt ger mig energi.
 
Men ja, nog om det. Vad gör man i Dublin då? Man dricker väldiga mängder alkohol, thats for sure. Igår var jag och Elisa på bio och självklart sipprade vi på varsin Bulmers under filmen. Vardagsalkoholismen här "skrämmer" mig lite, jag skulle aldrig kunna leva såhär en längre tid.
Nu låter allt dethäringa väldigt negativt, men jag älskar att bo här. Jag älskar staden, människorna, byggnaderna, vattnet, bussarna, affärerna, skolan, pubarna. Listan kan göras lång.

Nu ska jag fortsätta med min PESTEL-analys.
Pussi<3
 

En vecka

Kategori: Allmänt

Det är en så himla fin och mysig höst här på Irland. Det är varmt, men ändå är det mörkt och luktar vinter om kvällarna. Har bestämt mig för att njuta sådär sinnessjukt mycket av vad som troligtvis är mitt livs varmaste höst/vinter/vår.
 
Jag har insett att tiden här kommer gå så himla fort. Skolarbetet tar upp så otoligt mycket mer tid än vad jag än van vid, men det är bra, för annars blir jag uttråkad och längtar hem.
Jag har hittat en vän här. Det är jag väldigt tacksam för. Hon är smart, men har lite konstig syn på vissa saker. Fast det är i och för sig ganska intressant. Jag är iallafall väldigt glad över att ha någon att umgås med på fritiden utan att det ska behöva vara alkohol inblandat.
 
Julius har idag åkt hem från sin andra vecka här hos mig. Förhoppningsvis kommer han igen i mitten på november. Man måste alltid ha något att se fram emot och längta till, då går det så mycket lättare.